fredag 23. februar 2007

World Trade Center

Angrepene mot New Yorks World Trade Center ble filmet av en familie som bor 500 meter unna nordtårnet. Videoen ble sluppet i november men er nå først blitt kjent.
Familien som har filmet den skriver først i filmen:
For fem år siden så og filmet vi angrepene på WTC fra vårt vindu 36 etasjer opp og cirka 500 meter unna nordtårnet. Å slippe videoen var en tung beslutning på grunn av dend følelsesmessige og personlige, og risikoen for misbruk. - Men nå føler vi at vårt unike perspektiv har en stort historisk verdi og viser den skrekkfylte dagen uten pålagt lyd eller effekter sin finnes i andre opptak. - Vi ber alle vise respekt for innholdet og være klar over at noen kan finne innholdet støtende. Skal du dele filmen med andre ber vi deg gjøre dette uten å redigere den.
Videoen finner du her

Hva vil denne filmen bidra til? Ettertanke om hva som skjedde og har hendt senere? Vil dette påvirke opinionen i USA og andre land mht *kampen mot terror*? Får vi en ny debatt om dem/oss - vesten/de andre - islam/kristendom? Klarer vi å være prinsippielle?

Vi er klar over at dette innlegget kan føre til en opphetet debatt men velger foreløpig ikke å forhåndsmoderere kommentarene. Vi ønsker at så mange som mulig skal slippe til med sine meninger og oppfordrer derfor til saklige begrunnelser for de
ulike synspunktene.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Interessant. Og mindre dramatisernde enn mange andre bilder/filmer fra stedet. Jeg tror kanskje at en slik film vil være med på å dempe konspirasjonsteorier etc, en slags etterbearbeiding av inntrykkene.

Programsekretariatet sa...

albert hall: håper du har rett.

Anonym sa...

Dette er fali. Hysj-hysj .

Hallgrim og Carl på Hågå var vrange
mot Basim Ghozlan og Olaf Anetteson

http://pub.tv2.no/nettavisen/innenriks/article284196.ece

Dei skulle ikke ha lov til å snakka illt om muammedanarane.
Vil Hallgrim bli kasta ut or Høgre no ?

Programsekretariatet sa...

ludvik: Høyre har ingen tradisjon for å kaste folk ut av partiet. Derimot skal det være takhøyde også for kontroversielle ytringer.

Taushet er ikke alltid gull, noen ganger er debatten viktigst.

Anonym sa...

Eg trur BASIM vært så sint på Hallgrim og oss frå høgre-fylkingen at eg vil melda mig ut or partiet dykkar.
Basim han har en stor fylking av sterke våpenføre menn . Eg vil væra med dei som vinn.
Eg satsar på Basim og gutane hans